lu.se

Ekonomisk-historiska institutionen

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Ekonomidagen i Lund 2020 – INSTÄLLT!

Föreläsning

INSTÄLLT! Varmt välkommen till en fullspäckad förmiddag med föreläsningar och samtal på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Årets tema: Morgondagens ledarskap – utmaningar och perspektiv.

Inställt: Ekonomidagen 26 mars 2020

Dessvärre har vi tagit ett beslut om att skjuta fram Ekonomidagen som skulle ägt rum den 26 mars. Anledningen är det pågående coronavirusutbrottet.

Ibland händer saker snabbt och det är trist att vi måste meddela det här. Stort tack för ert visade intresse för en inspirerande dag i ledarskapets tecken. Vi kommer att flytta Ekonomidagen cirka ett år framåt i tiden och ber om att få återkomma med ett nytt datum, som ni givetvis får möjlighet att anmäla er till igen, om ni så önskar.

Cancelled: The Economics & Management Day in Lund 26 March 2020

We are sorry to inform you, that the Economics & Management Day 26 March hereby is postponed. The reason for this is the ongoing Coronavirus outbreak. We will get back with more information when new dates for the event are set.

*** OLD INFORMATION BELOW. SEE ABOVE FOR UPDATED INFO (THE EVENT IS POSTPONED)

Den 26 mars klockan 08.30–12.00 är det dags för Ekonomidagen i Lund. Då ställer vi frågor om ledarskap i en värld under förändring. Vilka krav kommer framtiden att ställa på våra ledare? Hur ser ledarskapet mellan dröm och vardag ut? Hur påverkas ledaren och ledarskapet av ny teknik och nya utmaningar?

Alla som är intresserade av ledarskap och organisation är hjärtligt välkomna. Fri entré. Lättare lunch ingår.

Anmälan är stängd.

Sista anmälningsdag var den 6 mars. Begränsat antal platser. Anmälan är bindande.

Program

08.30 Ankomst och registrering med kaffe i Ljusgården (EC1, Holger Crafoords Ekonomicentrum)

08.45 och framåt:

Nadja Sörgärde föreläser om Morgondagens ledarskap – hur, vad, varför?

Robert Holmberg föreläser om Ledarskap mellan dröm och vardag. Då, nu, och i framtiden.

Paus med kaffe och frukt.

Robin Teigland föreläser om Nya krav på ledaren under nästa industriella revolution.

Avslutande panelsamtal med samtliga medverkande med utgångspunkt i dagens tema: Morgondagens ledarskap – utmaningar och perspektiv.

12.00 Lättare lunch

Erfarne vd:n och författaren Pontus Bodelsson leder och modererar dagen. Välkommen!

Kom gärna i god tid! Med reservation för eventuella ändringar.

Mer om talarna

Nadja Sörgärde

Universitetslektor i företagsekonomi på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Nadja är en engagerad lärare som brinner för pedagogik och utbildning. I sina kurser i organisation och ledarskap på Ekonomihögskolan arbetar hon mycket med studentinteraktion i olika former i linje med idén om ”flippat klassrum”. Nadja håller även i utbildningar i organisation och ledarskap för yrkesverksamma och är inspektor för kåren LundaEkonomerna.

Hennes forskning fokuserar främst på förändringsförsök i olika typer av organisationer, med fokus på sociala processer samt kultur- och identitetsfrågor. Hon utkom nyligen med boken ”Managing change in organizations” som hon skrivit tillsammans med kollegan Stefan Sveningsson.

Läs mer om Nadjas forskning

Robert Holmberg

Universitetslektor och prefekt vid institutionen för psykologi vid Lunds universitet

Roberts forskning handlar om ledarskap och ledarutveckling samt förändring inom human service-organisationer. Han lägger särskilt fokus på hur ny kunskap och evidensbaserade metoder kommer till användning.

Artikel: ‘It’s the organization that is wrong’: Exploring disengagement from organizations through leadership development

Läs mer om Roberts forskning

Robin Teigland

Professor i Management of Digitalization, på avdelningen Entrepreneurship and Strategy, institutionen för teknikens ekonomi och organisation på Chalmers Tekniska högskola

Tidningen Veckans Affärer har under tre år i rad listat Robin som en av Sveriges mest inflytelserika kvinnor, främst inom teknik. Hon leder för närvarande flera projekt som undersöker AI och dess inflytande på värdeskapande i samhället och hur konvergensen av ”disruptiva” teknologier, som AI, förvandlar långvariga institutionella strukturer och leder till nya organisatoriska och arbetsformer.

Robin är även chef för Ocean Data Factory – Sverige, som främjar innovation baserat på tillämpningen av AI på havsdata. Med målet att som entreprenör skapa impact driver hon Peniche Ocean Watch (POW), ett blått cirkulärt ekonomiprojekt. POW fokuserar på att möjliggöra regionala utveckling i kustsamhällen genom digital teknik. Robin beskriver sig själv som en digital nomad – som rör sig varje vecka mellan Stockholm, Göteborg, Oslo och Portugal.

Läs mer om Robin Teigland

Pontus Bodelsson

Pontus har varit vd sedan 1998, på bland annat Sydsvenskan, Nationalencyklopedin, Helsingborgs Dagblad, internetundersökningsföretaget QuickWise och reklambyrån MOR. Han sitter i flera styrelser, till exempel för e-hälsoföretaget Min Doktor.

Pontus har tagit en Executive MBA, är jur. kand. från Lunds universitet och har studerat förändringsledarskap vid Harvard Business School. 2013 utsågs han till Skånes mest inspirerande ledare. Pontus är författare och hans senaste bok heter Ledarskap för förändring – Mina 79 bästa misstag. I boken beskriver han verkliga händelser från sina 20 år som vd och belyser sina misstag som leder fram till tio praktiska principer för förändring.

Läs mer om Pontus Bodelsson

Familjen Jan Söderbergs pris i ekonomi

Ekonomidagen anordnas med anledning av att Ekonomihögskolan dagen innan delar ut 2020 års upplaga av Jan Söderberg Family Prize in Economics and Management till en forskare inom ekonomi och management. Makarna Jan och Åsa Söderberg med familj är initiativtagare till priset och den populärvetenskapliga efterföljande ekonomidagen.

Läs mer om priset här

 
26 mars 2020
08:30–12:00

Lokal

Crafoordsalen
Holger Crafoords Ekonomicentrum EC1
Tycho Brahes väg 1
223 63 Lund

Kontakt

Therese Lachmann

therese.lachmann@ehl.lu.se

Telefon: 0705-47 61 31