Klimatförhandlingar i Lund

Publicerad: 2014-05-09

Ekonomihögskolans årsmagasin är nu ute och Kerstin Enflo och Astrid Kander tar stor plats.

I måndags släpptes Ekonomihögskolans årsmagasin, Lund Business Review 2014, på webben. Årets temat är hållbarhet och magasinet är full med intressant nyheter från forskningsfronten och kloka råd från några av Sveriges vassaste forskare, så som institutionens Kerstin Enflo och Astrid Kander.

Kerstin Enflo har designat ett rollspel där studenter, som läser kursen Hållbar utveckling: teori, empiri och debatt, ska förhandla fram och skriva på ett globalt klimatavtal. Övningen lyfts fram som ett av fakultetens goda exempel.

Astrid Kander berättar i magasinet om sin forskning om hållbara energisystem, där hon bland annat tittar på utrikeshandelns påverkan på koldioxidutsläpp och presenterar en ny klimatkalkyl som kan komma att förändra de internationella klimatförhandlingarna.

Här är några andra exempel på artiklar i årsmagasinet:
◾Priset som höjer marginalerna
◾Mobilen ska rädda liv i Afrika
◾Globaliseringens mythbusters

Ladda ner och läs Lund Business Review 2014 i pdf-format på svenska och engelska. Om du vill ha tryckta exemplar skicka ett mejl till info@ehl.lu.se med ditt namn och adressuppgifter så skickar vi dem till dig.