lu.se

Ekonomisk-historiska institutionen

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Terminsstart och introduktionsmöten

HÖSTterminen 2020

Här hittar du som är antagen till fristående kurser i Ekonomisk historia information om terminens kursstarter.

Registering på fristående kurs i Ekonomisk historia

För att påbörja dina studier krävs att du genomför tre steg:

  1. Tackar ja till din plats via antagning.se
  2. Genomför webbregistrering inom utsatt tid
  3. Närvara vid introduktionsmöte

Webbregistrering

Vi använder oss av webbregistrering, vilket innebär att du själv ska registrera dig via Studentportalen på http://www.student.lu.se för att få behålla din plats på kursen. För att logga in på Studentportalen använder du dig av ditt studentkonto och lösenord.

Webbregistreringen är öppen ca. en vecka före kursstarten.

När du har kommit in i Studentportalen klickar du på fliken ”Ladok" och kursen du vill registrera dig på. 

Om du är antagen med villkor eller om du av annan anledning inte lyckas registrera dig, kontakta Studievagledare@ekh.lu.se innan registreringstiden har gått ut.

Studentkonto

Har du tidigare läst en kurs vid Lunds universitet så har du redan ett studentkonto som du ska använda. Är det första gången du läser en kurs vid Lunds universitet så skickas inloggningsuppgifter till dig i samband med att du antagits till kursen. Har du inte fått något mejl kan du aktivera ditt konto via denna länk https://passport.lu.se/.

Vi föredrar att du använder din studentmailadress då problem kan uppstå med andra mailtjänster. Men du kan även välja att ändra mailadress.

Har du ytterligare frågor kring ditt studentkonto hittar du information och kontaktuppgifter här: https://www.ehl.lu.se/utbildning/student-pa-ekonomihogskolan/kom-igang/aktivera-ditt-studentkonto

Introduktionsmöten, schema och kursinformation

Här hittar du datum och tider för den kommande terminens introduktionsmöten. (Notera att tiderna kan komma att uppdateras intill veckorna före kursstart.) Notera även att somliga kurser kan komma att ges online under hösten 2020. Se även https://ehl.lu.se/corona

Med anledning av coronaviruset/covid-19 kan förhållandena för kursintroduktioner och undervisning komma att förändras. Mer information kommer med kallelse till kursen i Augusti. Se också allmän information på Lunds univerrsitets eller ekonomihögskolans hemsidor.

Du hittar även datum för introduktionsmöten, schema och kursinformation på lärplattformen Canvas. Du loggar in med ditt studentkonto. Schemat kan komma att ändras så gå in och uppdatera kursytan  på Canvas kontinuerligt.

Har du inte fått någon introduktionsinformation senast en vecka innan terminsstart, hör av dig till expeditionen@ekh.lu.se.

Hitta hit

Här hittar du kartor till Ekonomihögskolan.

Kontakt

Tina Wueggertz
Institutionsadministratör, institutionsadministratör

tina.wueggertz@ekh.lu.se
Telefon: +46 46 222 74 75
Rum: Alfa1:2100

Tina Wueggertz